U2 verrast bij Saturday Night Live
Waardering: / 0
Geschreven door Leon   
Monday 28 September 2009

U2 bij Saturday Night LiveOp zaterdag 26 september was U2, zoals aangekondigd,
te gast bij de in de VS bijzonder populaire show 'Saturday Night Live'.
Tot ieders verbazing speelde U2 niet, zoals bij eerdere verschijningen bij de amerikaanse tv-shows (Letterman etc.), de laatste nieuwe single en wat ouder werk. In dit geval zou dit de laatste single 'Crazy Tonight' zijn.

U2 heeft drie nummers gebracht, te weten 'Breathe', 'Moment of Surrender' en 'Ultraviolet'. Off-Air werd tevens 'With or Without You' gebracht voor het aanwezige publiek.

In verband met de rechten is er op You Tube (nog) geen beeldmateriaal te vinden van de uitzendingen, maar met wat speurwerk kwamen op de volgende link, waar de gespeelde nummers wel te bekijken cq. beluisteren zijn.

Klik hier en enjoy!

Laatst geupdate op ( Thursday 03 December 2009 )
 
'The Unforgettable Fire' Remastered
Waardering: / 6
Geschreven door admin   
Saturday 26 September 2009

Artwork The Unforgettable FireU2's queeste om het oude studiowerk op te poetsen zal ook dit jaar een vervolg krijgen. Na de remasterde versies van 'Boy', 'October', 'War', 'Under A Bloodred Sky' en 'The Joshua Tree' staat dit jaar een heruitgave op stapel van een volledig geremasterde 'The Unforgettable Fire'.
Rond het weekend van 17 Oktober zullen er, net als de voorgaande jaren, verschillende edities van 'The Unforgettable Fire' worden uitgebracht. Van officiële hand is er nog geen bevestiging over de verschillende versies, maar her en der in U2-land wordt er gesproken over de volgende uitgaven:

1. 'The Unforgettable Fire' Normale editie / jewel case
2. 'The Unforgettable Fire' Deluxe editie / small hard case
3. 'The Unforgettable Fire' Super Deluxe editie / hard case (zoals de voorgaande Super Deluxe editie van 'The Joshua Tree)'
4. 'The Unforgettable Fire' 180gr Vinyl editie

UPDATE 26 september 2009

Alhoewel er officieel nog altijd weinig nieuwe informatie is vrijgegeven, maken verschillende bronnen melding van de tracklists die op de te verschijnen verschillende edities van de geremasterde versie van The Unforgettable Fire te vinden zullen zijn.
Wij kunnen helaas nog niet met zekerheid melden welke box-edities over welke (onderstaand besproken bij Lees Verder) hebbedingetjes zullen beschikken.
Evenmin zijn er al prijzen bekend gemaakt.

Laatst geupdate op ( Thursday 03 December 2009 )
 
U2 4 The Boss
Waardering: / 0
Geschreven door Leon   
Friday 25 September 2009

U2 East Rutherford Giants Stadium 23 09 09Met het verstrijken van twee gespeelde concerten van U2 in het Giants Stadium (East Rutherford, New Jersey) op 23 en 24 september, loopt U2 met nog een tiental concerten te gaan langzaam naar het einde van de 2e leg van de 360°-Tour.

Bij het concert van de 23e in het Giants Stadium verwachtte men, na een soundcheck in de middag waarin Bruce Springsteen te horen was, dat deze tijdens het concert door U2 op het podium zou worden verwelkomd. Het in de middag door The Boss gezongen nummer 'She's The One' werd inderdaad 's avonds door U2 gespeeld, maar zonder dat Bruce op het podium verscheen. Ogenschijnlijk heeft Springsteen het nummer in de middag op verzoek van de band voorgezongen voor Bono. Springsteen was wel aanwezig bij het concert. Hij vierde zijn 60e verjaardag en U2 zette hem door zijn nummer te zingen even in het zonnetje.

Klik hier om 'She's The One' (overgaand in Desire) te bekijken.

Verder valt te melden dat vanaf dit concert op de 23e de band Muse het voorprogramma verzorgt. Muse heeft net een nieuw album genaamd 'The Resistance' in de schappen liggen, waarvan meerdere songs naast de nieuwe single 'Uprising' werden gebracht.
Klik hier voor een impressie van 'Supermassive Black Hole'.

Laatst geupdate op ( Thursday 03 December 2009 )
 
U2 Behind The Scenes
Waardering: / 0
Geschreven door Leon   
Thursday 17 September 2009

Good Morning America logoOp 15 September besteedde de populaire amerikaanse
tv-show Good Morning America met een uitgebreid item aandacht aan U2 en de kick-off van de amerikaanse leg van de 360°-Tour.

Een interview met de band, exclusief beeldmateriaal en aandacht voor U2's focus op human rights-organisaties.

Klik hier om het item te bekijken.

Laatst geupdate op ( Saturday 10 October 2009 )
 
'Your Blue Room' live in Chicago
Waardering: / 0
Geschreven door Leon   
Tuesday 15 September 2009

U2 Chicago 2009Al tijdens de europese leg van de 360°-Tour waren er online berichten te lezen dat U2 bij rehearsals het 14 jaar oude (en nooit live uitgevoerde) Passengers nummer
'Your Blue Room' speelde. Het was de vraag of U2 het nummer ook daadwerkelijk tijdens een concert zou gaan uitvoeren of dat het slechts bij doorspelen van oud materiaal zou blijven.

Tijdens het tweede concert in Chicago op 13-09-2009 vond deze 'specialiteit' dan toch daadwerkelijk zijn weg naar de mainset van het concert. Voor het eerst in lange tijd werd 'Pride' uit de set weggelaten, maar gelukkig dus ten gunste van een heel bijzonder nummer. Opmerkelijk is
het slotgedeelte van 'Your Blue Room'. Op de plaat is er een spreekgedeelte waarin Adam te horen is, maar in deze live-uitvoering is er een vooraf opgenomen gesprek van astronauten van het ISS ruimtestation te horen.

Check it out!

 

Laatst geupdate op ( Saturday 10 October 2009 )
 
// Design & copyright // Kite Publishing 2002-2007 //