Bono verkoopt belang in eigen kledinglijn
Waardering: / 0
Geschreven door Marcel Wagenaar   
Friday 15 May 2009
Luxe-imperium Louis Vuitton Moët Hennesy (LVMH) neemt een minderheidsbelang in het ecologische en ethische kledingmerk Edun, eigendom van Bono en zijn vrouw.
Dat maakte de CEO van LVMH, Bernard Arnault, donderdag bekend. Hoe groot het belang is, en hoeveel het concern ervoor betaalde, wilde Arnault niet zeggen.
Bono richtte Edun in 2005 op samen met zijn vrouw Ali Hewson. Doel was om duurzame werkgelegenheid in ontwikkelingslanden, met name Afrika, te stimuleren.
"Samen met LVMH kunnen we de ontwikkeling van Edun versnellen. Dat zorgt voor meer stabiliteit voor onze toeleveranciers en de lokale gemeenschappen die ze onderhouden", meldde de Bono in een toelichting
Laatst geupdate op ( Friday 03 July 2009 )
 
Luminous Times aan de vooravond van de 360°-Tour
Waardering: / 1
Geschreven door L.S.   
Thursday 14 May 2009

In de nieuwe uitgave van Rolling Stone is een artikel gepubliceerd waarin, in een interview met The Edge, wordt ingegaan op de prangende vraag die ook op de lippen van de fans brandt: Welke songs zal U2 op de komende 360°-Tour gaan spelen?

Edge spreekt over het ‘herontdekken’ van songs die U2 al lange tijd niet gespeeld heeft. Hij houdt een lijst bij (“sommige kan ik me niet eens herinneren”) waarop zelfs B-kant nummers prijken die U2 nog nooit live heeft gespeeld. “We denken eraan hoe te gek het zou zijn om bijvoorbeeld een song als ‘Luminous Times (Hold on to love)’ live te brengen. Bepaalde songs van de laatste paar tours zullen we waarschijnlijk niet meer live spelen. We zoeken songs die fris en waardevol aanvoelen”.

Over de nieuwe songs zegt Edge het volgende: “We zullen ongeveer de helft van de songs op No Line spelen. Een aantal hiervan hebben we bij de televisie-optredens uitgetest en we weten dat die songs ook live erg goed overeind blijven. Enkelen zullen zich zelfs als onze beste live-songs ooit bewijzen. We hebben er wel een paar bij die we herbewerken, zoals ‘Crazy Tonight’, wat op het album een keyboard-georiënteerde song was, maar die ik heb herbewerkt naar een meer op gitaar gebaseerde versie, en dat klinkt fantastisch...”

Tevens sluit The Edge niet uit dat er een nummer in de setlist opduikt waarbij hij zelf de leadvocalen voor zijn rekening zal nemen. Bij de suggestie of dit ‘Numb’ zal zijn, belooft Edge dat hij die aan zijn lijstje van mogelijkheden zal toevoegen.

Bron: Rolling Stone Magazine

Laatst geupdate op ( Friday 03 July 2009 )
 
Magnificient video
Waardering: / 1
Geschreven door Marcel Wagenaar   
Wednesday 06 May 2009

 Voor een ieder die geen betalend lid van u2.com is, bekijk hier de video van magnificient.

 

Laatst geupdate op ( Saturday 10 October 2009 )
 
BBC gecharmeerd van Bono's poëzie
Waardering: / 0
Geschreven door Karin Quaden   
Sunday 03 May 2009

 Weken nadat de BBC voor de gein werd omgedoopt tot de Bono Broadcasting Corporation vanwege hun zeer uitgebreide aandacht aan het nieuwe U2 album, krijg de zanger nu weer media aandacht door een lang stuk poëzie dat hij geschreven heeft over Elvis Presley.  Al is dit project al 2 jaar geleden ingezet.

Op 13 mei zullen de luisteraars van BBC Radio 4 getrakteerd worden op een simpel maar intense 850 woorden tellend stuk, genaamd 'American David'. Het wordt een 15 minuten durende uitzending waarbij ook speciaal gecomponeerde muziek en archief materiaal gebruikt.

Bono heeft het gedicht geschreven in 1995 voor zijn grote idool. Het opent met de regel: 'Elvis son of Tupelo/ Elvis mama's boy/ Elvis the twin brother of Jesse who died at birth and was buried in a shoe box.' Een andere regel die prijs gegeven al is luidt: 'Elvis white trash/ Elvis the Memphis flash/ Elvis didn't smoke hash and woulda been a sissy without Johnny Cash'.

Volgens BBC brengen Bono's woorden de luisteraars een nieuwe kijk op Elvis.

UPDATE

Bekijk en beluister hier de uitzending in twee delen. De uitzending is voorzien van een zogenaamde soundscape die het bijzonder aangenaam maakt om naar te luisteren:

Deel 1

Deel 2

 

 

Laatst geupdate op ( Friday 03 July 2009 )
 
// Design & copyright // Kite Publishing 2002-2007 //